Eigen woning kopen

Op het moment dat iemand een woning wil kopen dan kijken banken in beginsel naar de waarde van de woning (banken willen zekerheid en vragen daarom altijd het recht van hypotheek op de woning waarvoor ze een lening verstrekken) en naar het inkomen en overige schulden om te bepalen of iemand de lasten kan betalen (ze willen inkomenszekerheid hebben). Voor werknemers is het  voldoende om een salarisstrook en een jaaropgave te kunnen overleggen. 

Als iemand als zelfstandig ondernemer een huis wil kopen dan wil de bank, naast hypothecaire zekerheid van de woning, ook inkomenszekerheid. En dat is vaak een probleem bij zelfstandig ondernemers. Er is vaak sprake van een variabel inkomen. Een hypotheekaanvraag voor een ondernemer is daarom veel complexer dan wanneer er sprake is van een (vast) loondienst verband. 

Een veel gehoord misverstand is dat u minimaal 3 jaar ondernemer moet zijn om een particuliere woningfinanciering te kunnen krijgen. Ook wanneer u nog niet over drie afgesloten boekjaren beschikt kunt u in veel gevallen een woningfinanciering aanvragen. 

Dijkstra MKB Advies heeft jarenlange bancaire ervaring en kan zeer nauwkeurig een zakelijk inkomen vaststellen zodat u snel een beeld krijgt van uw leencapaciteit. Ook begeleid ik u graag bij het aanvraagproces van een woningfinanciering.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Maak direct een afspraak.

Commercieel vastgoed

Steeds meer ondernemers kiezen voor een belegging in commercieel of recreatief vastgoed in BOX 3. Het gaat vaak om verhuurde bedrijfs-/kantoorpanden, woningen/appartementen en vakantiewoningen.

Investeren in vastgoed kan een vruchtbare belegging zijn. Een manier om een extra inkomstenbron te genereren of om te voorzien in uw oude dag. Er zijn diverse mogelijkheden om te investeren in commercieel vastgoed. Bent u benieuwd welke dit zijn?  Maak direct een afspraak.